Hva gjør du når ting går skeis?

Oct 21, 2020
 

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger det har skjedd ett eller annet som gjør at ting slett ikke går som planlagt. Jeg skal starte en ny business, et nytt prosjekt, et kurs (lage et eller ta et), en utdanning, ett eller annet som er viktig for meg, og så skjer det noe som saboterer planene mine fullstendig.

Noen ganger saboterer det kanskje en arbeidsdag, andre ganger måneder.

Her er to helt ferske eksempler:

1. Jeg bestemmer meg for å starte vlogg, får spilt inn én video og blir syk og får nesten ikke gjort noen ting på flere uker.

2. Jeg har endelig et lite vindu med energi og skal spille inn en ny vlogg, men katta til romkameraten nekter å holde kjeft og mjauer med den skjærende bengalstemmen sin til jeg ikke bare gir opp filminga, men begynner å grine av ren frustrasjon.

 

Hva gjør vi når det føles som om selve universet saboterer planene våre? Vel, det aller første vi gjør er å kutte ut alle bullshit-tanker om at det er universet som saboterer planene våre.

Dette er en del av livet, ikke høyere makter som forteller oss at vi er på feil spor. Om høyere makter har en finger med i spillet er det nok heller for å gi oss en liten hinderløype for å få oss til å sjekke inn og kjenne etter hvor mye vi vil dette her. Vil vi det nok til at vi kaster oss over det selv om vi har det litt ekstra tøft eller hektisk?

 

Jeg har to spørsmål jeg stiller meg selv når ting absolutt ikke blir som planlagt. Jeg bruker aktivt disse spørsmålene når jeg har dårlige dager, når jeg blir syk eller det skjer andre uforutsette ting som gjør at jeg må justere planene mine.

1. Hva er en ting jeg kan gjøre akkurat nå/i dag, som tar meg i retning av målet mitt?

Dette spørsmålet stiller jeg meg selv på dårlige dager. Hvis jeg er småsjuk, har en dag der motivasjonen er helt nede i kjelleren eller har vanskelig for å holde fokus. Svaret kan variere. Kanskje jeg klarer å poste noe på sosiale medier. kanskje jeg får til å skrive et blogginnlegg. Kanskje er det eneste riktige svaret å legge seg ned og sove litt. La kroppen hvile så jeg kan komme tilbake med fornyet energi seinere.

2. Hva er det absolutte minimum jeg kan slippe unna med og likevel holde bedriften flytende?

Dette spørsmålet har jeg tatt i bruk når ting har vært utfordrende over lengre perioder. Etter at lillesøsteren min døde trodde jeg at jeg kunne komme tilbake til full jobb etter to uker. Jeg jobbet på helt til jeg kræsjet ordentlig og bare ikke virket lenger. Jeg hadde ikke mulighet til å sykmelde meg, så løsningen ble å jobbe og gjøre så lite som mulig over flere måneder. Jeg jobbet kanskje en time per dag, og resten av tida lå jeg på senga og så på Netflix, til jeg sakte kjente energien og motivasjonen komme tilbake.

Jeg har brukt samme taktikken nå som jeg har vært dårlig, og det funker bra. Når alt kommer til alt, og vi skreller bort de store prosjektene og all tida vi bruker på tullejobbing, så har jeg erfart at jeg ikke må jobbe 8 timer om dagen. Ikke hver eneste uke gjennom hele året i hvert fall. Med smart jobbing og fokus på det mest nødvendige kan det godt hende at en time eller to om dagen, to til tre dager i uka, er nok. I hvert fall i en periode, så du får hvilt ut og kommet til hektene igjen.

 

 Disse spørsmålene kan du også bruke når du prokrastinerer fordi det er skummelt å følge drømmen. Små skritt i retning av mål og drømmer tar deg i riktig retning.

Heia deg!

 

Bli med i Kreativ business i dag!

Meld deg inn i Kreativ business i dag!

Les mer

La oss holde kontakten!

Få nyhetsbrevet mitt og få oppdateringer med inspirasjon, tips og oppdateringer om det å leve et kreativt liv og drive en kreativ bedrift.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.